Oebas - våra funktioner 

Ett urval av alla funktioner i Oebas

Punkter

Punkterna är vad ni vill att användarna skall kontrollera och besvara. 

Svara med Ja, Nej eller ett mätvärde som exempelvis temperatur.  Skicka även med kommentar, foto, GPS-koordinat osv. 

Negativt svar skapar en avvikelse och ett ärende som används för att spåra och följa åtgärder.

 

Listor

En lista är ett antal punkter som skall utföras i ett sammanhang. Listan får utföras av en enskild person eller en grupp och flera kan arbeta på samma lista. Hela listan kan utföras under kort tid eller under längre tid. 

Listor nedan visar hur stor del av de punkter som skall utföras är utförda. 

Grön markering är komplett utförd lista.

Gul markering är påbörjad lista.

Kalender

Planera din digitala uppföljning i Kalender. För dag, vecka, månad eller vad som är relevant för dig och ditt företag. Följ också upp det som gjordes tillbaks i tiden.

Kalender ger dig översikt över det som skall utföras inom olika områden av din verksamhet och visar vad som är påbörjat, klart eller inte utfört.

 

Ärende

Avvikelser från dina punkter skapar automatiskt ett ärende att följa men du kan också skapa andra typer av ärenden som Felanmälan, Förbättringsförslag osv. Sätt enskilda eller grupp som ansvariga för ett ärende.

Överblick idag

Visar vad som är planerat att utföras idag, visar vad som är gjort och resultatet. 

Skapa översikt för en eller flera gruppers arbeten. Skapa målkänsla.

Struktur och ordning

Med Oebas skapas ordning och reda i olika verksamhetsdelar och sätter fokus på vad som skall utföras. Samla in svar till olika rapporter och se till att ordning och reda inte förlitar sig på enskilda personers insats.   

Fler smidiga och smarta funktioner

Använd foto, GPS eller QR-kod

När en användare utför en punkt, oavsett om det är ett positivt svar eller en avvikelse, kan foto, GPS-koordinat skickas in av användaren. Kräv QR-kod om du vill bekräfta närvaro. 

Avvikelsehantering

Följ avvikelser från skapande tills den är åtgärdad och se vilka anvämdare som varit inblandade och vad de utfört eller kommenterat. Få snabb överblick på öppna avvikelser och statistik över frekvens.  


Svarsalternativ

Skapa fasta svarsalternativ som du låter användare besvara på punkt eller när punkten skapar en avvikelse. Detta underlättar för att samla in bättre kvalité på data än skrivna kommentarer och skapar bättre möjlighet till analays.

Centralt och många enheter

Har din verksamhet många olika enheter? Då kan du skapa innehåll centralt och publicera till hundratals enheter och snabbt skapa digital uppföljning även i stora organisationer. 


Starta upp listor

När en lista skapats har din organisation tillgång till en mall att följa i en viss situation som inträffar eller kan inträffa. Planera alla situationer eller vid behov starta upp en lista för exempelvis "Inleverans Torrvaror" så kan alla se och följa arbetet att kontrollera varorna. Flera användare kan även arbeta på samma lista.

Statistik på mätvärden

Om en punkt kräver en mätning som exempelvis temperaturen i en pool så kan sedan temperaturen följas i jämförande diagram över varierande tidsintervall.


Statistik på kontroller och avvikelser

Följ i diagram hur ofta en punkt utförs, hur ofta är det en avvikelse, vilka svarsalternativ används osv

Larm

Larm via e-post (en eller flera e-postadresser) kan skapas med olika funktion. Ett larm kan automatiskt skickas när en avvikelse registreras eller om något inte är utfört i tid.


Schemalägg

I Kalendern kan schema skapas och då skapas automatiskt nya listor som användarna ser och utför. Det kan vara varje vardag, varje dag, en eller flera gånger per dag / vecka / månad / år, sista dagen i månaden, första dagen i kvartalet osv.  Flytta utföranden eller radera dem för att passa verkligheten. 

Regelverk

Är du hårt bunden till ett regelverk av något slag? Då kan du koppla punkter till en viss del i ett regelverk för att kunna följa vilka delar som kontrolleras, har avvikelser, tider för åtgärder osv. När en ändring sker i ett regelverk kan lätt berörda punkter hittas för uppdatering.


Användare och grupper

För att beskriva vilka olika roller som användare har inom företaget och därmed styra vilka listor som användaren har tillgång till finns grupper. Skapa administratörer med olika rätt att skapa punkter och listor. 

Listor kan avse objekt och användare

En lista med ett antal punkter som skapats för kontrollera exempelvis ett fordon kan sedan via ett schema kopplas till en grupp av fordon. Schemaläggningen skapar sedan en lista som är unik för varje fordon och som en grupp av användare skall utföra. En lista kan också avse användare,  som exempelvis en lista som innehåller punkter som skall utföras vid nyanställning. 


Bild kompletterar text på punkt

På punkterna kan en bild läggas till som komplement till en beskrivningstext och ger ökad förståelse för vad som skall utföras. Lägg även till mindre bilder som stödjer de svarsalternativ som kan väljas.

Geografiskt objekt

Både punkt och lista kan kopplas till ett geografiskt objekt. Skapa själv en geografisk struktur som beskriver de platser som är relevanta för er verksamhet och som det är av vikt att kunna beskriva och analysera. 


Påminnelse att något skall utföras

Påminnelser kan skapas på olika sätt som gör användaren uppmärksammad på kommande listor. Kan kopplas till personlig kalender.

App eller webbläsare

Arbete i Oebas kan göras i app för iOS eller Android eller i valfri modern webbläsare. Apparna tillför styrkan att kunna vara offline under olika perioder och sänder in utfört arbete när de får täckning igen.


Så här säger våra kunder om Oebas

VikingLine

Oebas Works har motsvarat våra förväntningar och även de övervakande hälsovårdsmyndigheterna har uttryckt tillfredsställelse med systemet. Genomtänkta uppdateringar och förbättringar levereras regelbundet. 

 

Viking Line har sedan 2014 använt Oebas Works för sin egenkontroll i fartygens kök och restauranger samt relaterade områden

- Guy Sundberg / Viking Line

Medley

Medley driver fler än 20 bad- och friskvårdscenter i 17 kommuner runt om i Sverige. Vi jobbar för att alla ska hitta något som passar, oavsett om man är ung eller gammal, nybörjare eller elitidrottare.

Oebas Works är ett viktigt verktyg för att följa upp att vi följer uppsatta rutiner och hjälper vår personal att snabbt komma in i arbetet. 

 

Att vi följer våra rutiner kan vara livsavgörande

- Medley

Funnys Värld

SAGORNA “PÅ RIKTIGT”

Här får du träffa Pettson och hans katt Findus som låst in sej på dasset. Eller titta in i hans verkstad som är full av alla möjliga och omöjliga grejer. 

Kom till Mumindalen och Mumins hem. Ta trappan upp till övervåningen och rutscha ned genom dammsugaren. Och kanske träffar du Mumintrollet på riktigt.

Hälsa på hemma hos Alfons Åberg och prova hans helikopter. Om du vågar kan du gå ned i Alfons källare där illmonstret bor. 

Upplev äventyret i Vikingarnas värld. Titta in i kungens hus och sätt dej på hans tron. Besök den gamla smedjan där elden sprakar och svärden smids.

Har du frågor? Vi hjälper dig.

 

KONTAKTA OSS

 

Kontaktformulär

Ditt namn

Företag

Din e-post

Ditt telefonnummer

Ditt meddelande